Maatwerk software

Wat is maatwerk software?

Maatwerk software is: "Software op maat gemaakt om optimaal aan te sluiten bij uw bedrijfsprocessen". De software bevat alleen die functionaliteiten die voor uw organisatie van belang zijn. Bovendien sluit hij optimaal aan bij uw processen. De organisatie gebruikt dus de software in plaats van de organisatie past zich aan aan de software. Daarnaast is standaard software vaak of veel te uitgebreid voor uw organisatie of doet heeft het slechts een deel van wat u nodig heeft. U heeft dan verschillende software voor verschillende functionaliteiten. Uw organisatie werkt dan met een lappendeken aan software. Maatwerk software automatiseert uw hele proces van A tot Z en laat uw organisatie zo optimaal werken.

Voordelen maatwerk software

De voordelen van maatwerk software zijn legio. Enkele voordelen:

  • U past de software aan aan uw bedrijfsprocessen en niet de processen aan de software.
  • U heeft alleen de functioniteit die u gebruikt. Uw software is geen oerwoud van overbodige functionaliteit.
  • Maatwerk software is eenvoudig te koppelen aan andere systemen.
  • Maatwerk software gebruikt uw kennis van uw bedrijf optimaal.
  • Met maatwerk software kunt u uw klanten optimaal van dienst zijn.
  • Maatwerk software kunt u eenvoudig later uitbreiden.

Kortom, een groot aantal voordelen van software op maat. Het grootste nadeel is meestal de hogere prijs. Echter met de prijzen van Softwareplan wordt maatwerk software al heel snel heel aantrekkelijk.

Softwareplan maakt software op maat 

Heeft u een bepaalde functionaliteit in uw hoofd die u graag uitgewerkt ziet in software? U bent bij ons aan het juiste adres. We hebben ruim 10 jaar ervaring in het automatiseren van processen. We maken software op maat voor u. Aan de hand van een goed gesprek kunnen we u al snel vertellen wat een stuk maatwerk software kost. U geeft aan wat u nodig heeft, wij denken graag met u mee. Onze kennis kan uw maatwerk software sneller, efficienter en kwalitatief beter maken.

Met onze werkwijze kunnen wij betaalbaar uw software op maat maken. Vanaf EUR 40,- per uur gaat een programmeur met uw maatwerk software aan de slag.

Door onze scherpe prijzen (tarieven maatwerk software) wordt het bovendien al heel snel erg aantrekkelijk om maatwerk software te ontwikkelen. De investering is al snel terugverdiend.

maatwerk software

Software op maat ontwikkelen

Het ontwikkelen van maatwerk software kan op veel verschillende manieren. Traditioneel werd maatwerk van te voren helemaal uitgeschreven in een functioneel ontwerp. Als het functionele ontwerp van A tot Z was ingevuld gingen de programmeurs aan de slag. De maatwerk software werd dan aan het einde van het project opgeleverd. Veelal eindigde dit in een drama.

Softwareplan maakt gebruik van Agile management methodes. Wij werken op basis van SCRUM. In de afgelopen jaren hebben we het project management verfijnd, zodat we zo snel mogelijk zo goed mogelijk resultaat kunnen boeken. We vinden het belangrijk om onze klanten zo goed mogelijk bij de ontwikkeling te betrekken. Onze maatwerk software maken we samen met de klant. Op zo'n vroeg mogelijk tijdstip laten we tussenresultaten zien, zodat de klant ons van feedback kan voorzien. Na enkele weken heeft de klant zo de eerste werkende software. Die software werken we dan stap voor stap uit tot het eindproduct. We voorkomen hiermee dat we maatwerk software ontwikkelen die niet voldoet aan de wensen van de klant. Volgens ons een win-win situatie. Budget en tijd bewaken we samen.

Doet u het liever helemaal zelf? Ook daarbij kunnen we u helpen. U kunt een programmeur inhuren en zelf managen middels onze project management tools. Een programmeur voor maatwerk software kan snel uw team uitbreiden en zo sneller uw maatwerk software opleveren.

Interesse?

Nodig ons eens uit voor een inventarisatie van uw wensen. Een kennismakingsgesprek is uiteraard altijd vrijblijvend.

Maak snel een afspraak met Softwareplan.

Externe informatie

http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Software_engineering 
http://en.wikipedia.org/wiki/Custom_software
http://cio.nl/development/80111-6-eisen-aan-een-leverancier-van-maatwerk-software/